6.Sınıf
Bölüm 2: Sesin Farklı Ortamlarda Farklı Duyulması (Yeni)
Arkadaşlarımızın çoğunu sesinden ayırt edebiliriz. Bir cevizin içinin dolu veya boş olması bile sesi etkiler. Öreğin; sincaplar ceviz, fındık, fıstık, badem gibi kabuklu yiyeceklerin dolu olup olmadığını kabuklarına vurarak anlar.
Bölüm 1: Sesin Yayılması (Ders Notu - Yeni)
Ses, günlük hayatımızın birçok alanında yer alır. Çevredeki ses kaynakları sürekli olarak çeşitli sesler yaymaktadır. İnsanların çıkardıkları sesler, araçların çıkardıkları sesler, rüzgâr sesi, dalga sesi, kuşların, böceklerin ve ağaçların sesleri duyduğumuz seslerdendir.
6.Sınıf - 5.Ünite: Ses ve Özellikleri
Bu ünitede öğrencilerin; sesin yayıldığı ortamları tahmin etmeleri ve bu tahminleri test etmeleri, farklı cisimlerde üretilen seslerin farklı olduğunu ve aynı sesin farklı ortamlarda farklı duyulduğunu fark etmeleri, sesin sürat ve enerjiye sahip olduğunu kavramaları,
Bölüm 4: Yakıtlar Ders Notu (Yeni)
Yanma sonucu çevresine ısı enerjisi veren maddelere yakıt denir. Yakıtlar enerji kaynaklarıdır. Yakıtlardan ısı, elektrik ve diğer enerji çeşitlerini elde ederiz. Binaları ısıtmak, elektrik enerjisi üretmek, motorlu araçları çalıştırmak için yakıtlardan yararlanırız.
6.Sınıf - 4.Ünite: Madde ve Isı
Fiziksel Sindirim mi Kimyasal Sindirim mi Etkinliği
Akciğer Modeli Yapalım
Deney Malzemeleri: Balon (3 Adet-1 tanesi büyük), İp, Makas, Pet Şişe (Sert Plastik tercih edilir), Tek Delikli Lastik Tıpa (Pet şişenin kapağı da olabilir), Y Boru (İki adet pipet de kullanılabilir)
Deneyin Yapılışı:
1.Adım: Pet şişeyi makasla ortadan ikiye keselim. Kapağın olduğu kısım kullanılacaktır.