F.5.1.5. Yıkıcı Doğa Olayları Konusu Ders Notları
Doğada meydana gelen, can ve mal kaybına neden olan olaylara yıkıcı doğa olayları veya doğal afetler denir. Deprem, volkanik patlamalar, sel, kasırga ve heyelanlar yıkıcı doğa olaylarındandır.
Doğada meydana gelen, can ve mal kaybına neden olan olaylara yıkıcı doğa olayları veya doğal afetler denir. Deprem, volkanik patlamalar, sel, kasırga ve heyelanlar yıkıcı doğa olaylarındandır.
Bir işi yaparken daha az kas gücü kullanmak ya da daha fazla kuvvet elde etmek için ilk çağlardan bu yana bazı makineler kullanılmaktadır. Hayatı kolaylaştıran ve insanlara çalışmalarında yardımcı olan birçok makine vardır. Bu makinelerden bazıları motorsiklet ve otomobil gibi karmaşıkken bazıları ise tahterevalli ve vida gibi basittir.
İnsanlar neden ürerler? Ürememizi sağlayan yapı ve organlar cinsiyete göre farklılık göstermekte midir? Üreme hücreleri ne zaman üretilmeye başlar? Bebek nasıl oluşur? Bebeğin anne vücudundaki gelişimi esnasında anne adayının nelere dikkat etmesi gerekir? Ergenlik dönemi ile üreme yapı ve organlarının nasıl bir ilişkisi vardır? Tüm bireylerde ergenlik aynı şekilde mi gerçekleşmektedir?
8.Sınıf TEOG'da çıkacak konulardan biri olan DNA ve Genetik Kod Konu Özeti - Ders Notu
DNA ve Genetik Kod
Göz renginiz, boyunuzun uzunluğu, ten renginiz, saçınızın kıvırcık ya da düz olması gibi bazı özellikleriniz anne ve babanıza benzer. Ancak bu benzerlikler genellikle bir veya birkaç özellikle sınırlı olup ailedeki bireylerden hiçbirinin diğerinin aynısı değildir. Bu anlamda her birey özeldir.
Her canlı kendi türünün temel özelliklerini taşır. Kendi türüne özgü temel özelliklerine göre diğer canlılardan ayırt edilir ve tanınır.
Yaşamımızı sağlıklı bir biçimde sürdürebilmemiz için dengeli ve sağlıklı beslenmeliyiz. Sağlıklı ve dengeli beslenebilmek için de vücudumuz için gerekli olan tüm maddeleri almalıyız. Enerji veren, yapıcı - onarıcı ve düzenleyici besinlerden belli miktarda yemeliyiz.
Bir günde yememiz gereken besin miktarları besin piramidinde gösterilmiştir.
Öğretimde ölçme ve değerlendirme çeşitleri nelerdir? Neler ölçülür? Nasıl ölçülür? Tanımı, eğitimde değerlendirme çeşitleri ve ölçme çeşitleri. Bilgi konularının ölçülmesi, sözlü ve yazılı testler. Beceri konularının ölçülmesi. İş alışkanlıklarının ve işlerin ölçülmesi.
Sınav türleri nelerdir? Yazılı sınav hazırlarken sorular nasıl hazırlanmalıdır? Soru yazımında dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Soru sorarken dikkat edilecek hususlar nelerdir? Uygun soru yazımı nasıl yapılmalıdır?
8. Sınıf Çalışma Planı
KAZANIMLAR |
ÇALIŞMAYI HAZIRLAYAN ARKADAŞ |
ÇALIŞMA |
SORULAR |
DURUMU |
HÜCRE BÖLÜNMELERİ VE KALITIM |