Canlılar Dünyası

Canlılar dünyasından haberler

WWF Türkiye; Karakovan, Su Samuru ve Şah Kartal Projelerini Hayata Geçirdi

Karakovan Arıcılığı, Su Samurları ve Şah Kartalları   “Anılarda Kalmasın” diye Korunacak. Türkiye’nin tehlike altındaki biyolojik zenginliklerinin yerel girişimlerce korunmasını teşvik etmek amacıyla WWF-Türkiye tarafından desteklenecek yeni projeler belli oldu.

Yeni Örümcek Türü - Günselorum

Yakın Doğu Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Kıbrıs Yaban Hayatı Araştırma Enstitüsü araştırmacıları Yakın Doğu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Proje Koordinasyon Kurulu (BAP) tarafından desteklenen “Kuzey Kıbrıs’ın Örümcekleri” adlı proje kapsamında adanın kuzeyinde yürüttükleri arazi çalışmaları neticesinde yeni bir örümcek türü buldu.

Kuyrukları Birbirine Dolanan 6 Sincap Ağaçta Mahsur Kaldı :)

Amerika'nın Nebraska eyaletinde 6 yavru sincabın, reçineye bulanan kuyrukları birbirine kördüğüm olmuş vaziyette bir ağaçta mahsur kalması görenleri hayrete düşürdü. Bölgede görevli vahşi hayat yetkililerinin 'çılgın bir olay' diye nitelendirdiği olayda, sincaplar anesteziyle uyutularak birbirinden ayrılabildi.

Amerika'nın Nebraska eyaletinde, kuyrukları reçineye bulandıktan sonra birbirine dolaşıp kördüğüm olmuş halde ağaçta mahsur kalan 6 yavru sincabın hali, görenleri şaşırttı.

Muğla'da Karakulak Ölü Bulundu

Türkiye’de sayısı çok az olan Karakulak adıyla bilinen yabani kedi türü, Muğla’nın Seydikemer ilçesinde yol kenarında ölü olarak bulundu.

Bayır Mahallesi’nde yaşayan ve yol kenarında ölü hayvanı gören Süleyman Zeytincioğlu, durumu Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü’ne bildirdi. Haber verilmesi üzerine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Fethiye Meslek Yüksekokulu, Çevre Koruma Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yasin İlemin, hayvan üzerine inceleme yaptı.

Dr. Yasin İlemin, ölü olarak bulunan Karakulak’ın bir dişi olduğunu söyledi.

Türkiye Kıyısına Vuran 3. Balina Sergileniyor - Uzun Balina

Fotoğrafta görülen devasa iskelet 1998 yılında Aydın Dilek Yarımadası Milli Parkı Kavaklı Burun Koyunda karaya vuran Fin Balinasına (uzun balina) aittir. Bulunduğu tarih itibariyle Türkiye kıyılarında ele geçirilen 3. örnektir. Balinanın öldüğünde 14.5 m boyunda ve 7-8 aylık olduğu tahmin edilmektedir. İskelet bir araya getirildikten sonra 2000-2006 yılları arasında Kuşadası Belediye binası içinde sergilenmiştir. 2006 yılında belediyedeki yerinden sökülerek Kuşadası sahilindeki Güvercin Ada’ya getirilmiş ve burada iskeletin yıpranan parçaları restore edilerek yeniden montajı yapılmıştır.

Kutup Ayısı Yavrusunu Tanıyamıyor

Kutup ayıları, bu bölgedeki deniz ayıları ve martılar gibi topluluklar halinde yaşayan canlıların tersine, uçsuz bucaksız buz |tabakası üzerinde tek başlarına gezerler. Kanadalı biyologlara göre kutup ayıları yalnız yaşamaya alışkın oldukları için, öteki kutup ayılarını kokularından ya da görünüşlerinden tanıyıp ayırdetmek gibi bir özellik geliştirmemişler. Kutup ayılarının kimi zaman kendilerine ait olmayan ayı yavrularını da yanlarına alıp yetiştirdikleri biliniyor. Çünkü, bir anne kutup ayısı için bir yavrunun yanında olması, onun kendi yavrusu olduğuna inanması için yeterli.

Sayfalar

RSS - Canlılar Dünyası beslemesine abone olun.