Lens Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Beyongs kullanıcısının resmi
28 Mart, 2015 - 18:32 -- Beyongs

Lens Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Kontakt lens artık neredeyse hepimiz tarafından kullanılır hale geldi. Kimi zaman güzellik ürünü olarak kullanımı görülse de gözlük takanların kurtarıcısı haline geldi. Pek çok kişi gözlük takmak veya göz çizdirme operasyonları yaptırmak yerine, kontakt lens kullanmayı tercih ediyor. Üstelik kimi zaman bu operasyonlar başarı ile sonuçlanmıyor. Çeşitli komplikasyonların yaşanması hastayı oldukça olumsuz etkileyebiliyor. Ayrıca başarılı geçen ameliyatlardan üç sene sonra tekrar görme bozuklukları yaşanmaya başlıyor.

Lens Kullanmanın Avantajları çok daha net bir görüş imkanı sunar. Lenslerin sahip olduğu optik özellikler gözlük kullanan insanlardan daha net bir görüşe sahip olmanızı sağlar. Kontakt lensler sayesinde nesnelerin büyüklüklerini derinlik hissi ile beraber algılarsınız. Bu durum da, sizin çok daha net görmenize neden olur. Bu derinlik hissi, gözlük ile kıyaslandığın oldukça başarılı bir sonuç vermektedir. Hatta eğer katarakt ameliyatı geçirmiş biriyseniz, afak kontakt lens kullanarak görüş netliğinizi geri kazanabilirsiniz. Ayrıca miyop görme bozukluğu ve hipermetrop görme bozukluğunuz varsa da kontakt lens kullanımını tercih edebilirsiniz. Yine görüşünüzde netlik kazanacaksınız. Yüksek düzeyde astigmat problemi yaşıyorsanız eğer kontakt lens kullanarak geniş ve aynı zamanda net bir görüş açısı kazanabilirsiniz. Düzensiz astigmat hastalığı olan kişiler için de kontakt lens kullanımı tavsiye ediliyor. Doktorlar iyileşme sağlanması için kontakt lens veriyorlar. Eğer kimyasal bir yanık oluştuysa ya da ağır derecede iş kazası geçirdiyseniz korneanın korunması için bandajlı kontakt lensler kullanılıyor. Böylece gözün saydam tabakası korunmuş oluyor.

Bütün bu tedavi amaçlı kullanımların dışında da, gözlük kullanmamak için kontakt lens kullanımını tercih edebilirsiniz. Özellikle göz numarası ciddi derecede büyük olan kişiler kalın camlı ve haliyle kalın çerçeveli gözlükler kullanmak yerine kontakt lens kullanmayı tercih ediyorlar. Kontakt lens kullanımı hem daha pratik hem de daha kullanışlı oluyor.

Bu lensleri ayrıca göz renginizde değişiklik yapmak için de kullanabilirsiniz. Böylece kendinizi olduğunuzdan daha hoş hissedecek ve kendinize farklı bir hava vermiş olacaksınız. Tek dikkat etmeniz gereken doğru lensleri bulmak. Tüm kullanımlar için mühim olan bir sürü lens markasının içinde kaliteli olanlarını alabilmek.

Kaynak: kontakt lens markası