Eticaret sitesi - Platinmarket.com

Beyongs kullanıcısının resmi
9 Ekim, 2015 - 16:27 -- Beyongs

Eticaret sitesi - Platinmarket.com

Elektronik ticaret 1995 yılından sonra özellikle internetin yaygın olarak kullanıma başlaması sonucunda, alışverişin internet ortamında yapılması durumu, elektronik ticaret ya da e-ticaret olarak bilinmektedir. Bir diğer ifadeyle sanal ortamda tüketici ile firmaları birleştiren ve online alım satım işlemlerinin gerçekleşmesini sağlayan yazılımlara e-ticaret denir. İnternetin gitgide yaygınlaşması, elektronik ticareti, ticaret işlemlerin yürütülmesinde etkili bir araç haline getirmiştir. Elektronik ticaret son on yılda yaşanan ve bilgi alışverişini kolaylaştıran teknolojik işlemlerin bir ürünü olarak ortaya çıkmıştır.

Normal koşullarda markalaşma işlemi 10 yıl almaktadır; fakat elektronik ticaret sayesinde 2 yıla inmiş durumdadır. Elektronik ticaret özellikle KOBİ şirketleri için uygun bir ticaret şeklidir. Şirketin ya da kişinin internet üzerinden ürün satması işlemine e-ticaret sitesi denir. E-ticaret sitesi aynı zamanda sanal market olarak da bilinmektedir. Sanal market açtıktan sonra sadece yaşanılan alan için değil Türkiye’nin 7 bölgesinde satış yapılabilmektedir. Fiziksel mağazalara göre daha az bütçeyle eticaret sitesi açılabilmektedir.

Fiziksel mağazalarda ürün sayısı ve kategori işlemleri sınırlı durumdayken sanal marketlerde yani e-ticaret sitelerinde sınırsız ürün eklenebilmektedir. Böyle hitap edilen müşteri sayısı kat ve kat artmaktadır. Sanal market kurulumunda e-ticaret yazılımları kullanılmaktadır. Kullanılan bu yazılımlar güvenli olmalıdırlar. E-ticaret yazılımlarını detaylandıracak olursak eğer, öncelikli olarak özgün bir tasarımla e-ticaret programı entegrasyonunu yapabilirsiniz. E-ticaret yazılımlarını sadece satış odaklı olarak da düşünebilirsiniz.

http://www.platinmarket.com