Boyun Ağrısı

firstluck kullanıcısının resmi
18 Ağustos, 2015 - 14:37 -- firstluck

 

Boyun 7 omurgadan oluşur. Bu omurların görevi beyinden gelen sinirleri bedene yaymaktır. Kimi zaman kemikleri bağlayan kıkırdak doku zarar gördüğünde ağrıya sebep olmaktadır. Bu ağrı kas, tendon veya sinirlerde boyun bölgesinde görülen bir rahatsızlıktır.

 

Boyun ağrısı en sık karşılaşılan ağrı türlerinden biridir. Ağrı genellikle birden başlamaz, zaman geçtikçe yavaşça artar. Zamanla omurgada oluşan dejenerasyon ağrıya neden olur. 

 

Boyun Ağrısının muhtemel sebepleri arasında şunlar sayılabilir; Durma bozukluğu Boynumuzu yanlış hareket ettirmemiz,tüm yükü tek kola vermek, oturuş bozukluğu, yüksek pozisyonda minder kullanmak gibi. Boyun burkulması; kaza veya boynu zorlayan ani hareketler nedeniyle oluşabilir. Kas spazmı Boyun fıtığı, Disk zedelenmesi,Kireçlenme, Boyun tümörleri,Romatizmal hastalıklar, Ruhsal sıkıntılı bir yaşam,Fibromiyalji veya iltihaplı romatizma gibi hastalıklar

 

Boyun ağrısında tanı koyma yolları, Kan testi, Röntgen, Bilgisayarlı Tomografi (BT),MR veya MRI,EMG.

 

Boyun Ağrısı çekenlere Tavsiyeler;Doktorunuza verdiğiniz bilgiler teşhisin doğru koyulması bakımından oldukça önemlidir. Ağrınız ne zamandan beri süregeliyor,Ağrınız ne sıklıkla oluyor, Ağrınızın şiddeti hangi boyuttadır ve boynunuzun hangi bölgesinde meydana geliyor, Ağrı olunuza da vuruyor mu, Kollarınızda veya ellerinizde uyuşma mevcut mu, Daha önce tedavi geçirdiniz mi, gibi soruları doktorunuzdan duymanız oldukça muhtemeldir. Bu sorulara önceden hazırlanarak, dikkatlice doğru bir şekilde cevaplamanız tanı koyulması açısından çok kritiktir.

 

Boyun ağrısını hafifletmenin yolları; Öncelikle boyun ağrısı çekiyorsanız mutlaka bir hekime müracaat etmeli, boyun ağrınızın kaynağını öğrenmelisiniz. Tedavi sürecini erken başlatmak her rahatsızlıkta olduğu gibi boyun ağrısında da çok önemlidir. Sürekli otomobil kullanıyorsanız bir müddet bırakın. Bilgisayar kullanımınızı, ya da bilgisayar başında oturduğunuz süreyi kısın. Çok sık ve uzun süreli telefonla konuşuyorsanız bir kulaklık kullanmanızda fayda var. Telefonu kulağınız ve boynunuz arasına sıkıştırarak konuşmaktan mutlaka kaçının.

 

Eğer bütün gün oturarak, masa başında çalışıyorsanız bir hekime danışarak boynunuz için gergin duruma getirecek hareketleri öğrenin. Omuzlarınızı aşağı ve yukarı belirli aralıklarla hareket ettirin. Boynunuzdaki problemi arttırmamak için yemek yedikten sonra hemen uyumaktan kaçının. Yüksek yastık kullanmak yerine boynunuza uygun, mümkünse ortopedik bir yastık kullanın.

 

Boyun Ağrısında Acil Müdahale gerektiren koşullar; Boyun ağrılarınıza ateş,göğüs ağrısı, şiddetli baş ağrısı,titreme, uyuşukluk,bulantı, çene ağrısı,boyunda tutulma, veya nefes almada güçlük eşlik ediyorsa acilen en yakın hastaneye ulaşılması gerekir.