Bel Ağrısı ve Tedavisi

firstluck kullanıcısının resmi
18 Ağustos, 2015 - 16:53 -- firstluck

 

Bel ağrısı günümüzde çok sık karşılaşılan rahatsız edici fiziksel bir hastalıktır. 

Birçok insanın ortak şikayeti haline gelmiş bu ağrı türü,fıtık gibi ciddi sağlık problemlerine işaret edebileceği gibi, sadece duruş bozukluğu ya da ağır yük yüklenmekten de meydana gelmiş olabilir. 

 

Bel ağrısının nedenleri; Omurilik yaralanmaları,Bel fıtığı, Siyatik, Omurga kanalında daralma, Bel kaslarından kaynaklı ağrılar, Disklerde oluşan iltihaplanma,Günlük hayatta bel ağrısına neden olabilecek farklı durumlar ise; Beslenme yetersizliği ve fazla kilolar,Hareketsiz bir yaşam tarzı,Oturuş bozuklukları, ergonomik olmayan ofis oturma grupları, bilgisayar başında uzun zaman geçirme, yanlış biçimde oturmak, vücut yapınıza uygun olmayan yataklar, kullanılan omuz çantalarının gereğinden fazla ağır olması, depresyon

 

Bel Ağrısının temel olarak taşıdığı risk faktörleri kişisel, mesleki, sporla alakalı, psikolojik olarak dört kategoride toplanır.

Bel ağrısına sebep olabilecek mesleki riskler; ağır kaldırmanızı zorunlu kılan meslekler, bilgisayar karşısında kesintisiz yapılan işler, taksi,otobüs,dolmuş gibi devamlı oturmaya maruz kaldığınız işler sayılabilir.

 

Bel ağrısına neden olabilecek spora bağlı riskler; amatörce ve bir uzmana başvurmadan yapılan sporun bel ağrısına yol açabildiği tespit edilmiştir. Bununla beraber futbol,halter, kürek gibi aktivitelerle uğraşan kişilerde de çoğu zaman bel ağrısına rastlanır.

 

Bel ağrısına neden olabilecek kişisel faktörler; kas gücü, duruş şekli, sigara kullanımı, yaş, cinsiyet sayılabilir.

 

Bel ağrısına neden olabilecek psikolojik riskler; anksiyete,yoğun stres ve depresyon sayılabilir. Bunlar doğrudan bir etken olarak gösterilmese de bel ağrısıyla birlikte meydana gelen durumlardır.

 

Bel ağrısına çözümler;

Uyurken dizlerinizin altına yastık yerleştirebilirsiniz, Başınızın altında yastık olmadan uyumayı deneyin. Fazla kilolarınızdan kurtulmaya çalışın.Doğru oturuşu öğrenin ve bunu uygulamaya çalışın.Duruş yanlışlıklarınızı düzeltin.Kısa ve yorucu olmayan yürüyüşlere çıkın. Bir hekime danışarak yüzün.Rahat giyimler ve alçak topuklu ayakkabılar kullanın.Bel ağrısından muzdaripseniz ve aşağıdaki belirtiler mevcutsa acilen bir doktora başvurmalısınız;

Ağrı bacağınızın altına ve dizinize inerse, ayak,bacak,kasık veya rektal bölgede uyuşukluk hissediyorsanız, ağrıya bir yaralanma sebep olduysa

 

Ağrılarınızla ilgili bilinç kazanmak ve yakın zamanda uzmanların canlı yayınla ağrılar hakkında önemli bilgiler sunarak sorularınızın yanıtlanacağı, yeni bir ağrı platformu olan agriyiyen.com sitesini de ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.